© copyright s.v.Tivoli

Wedstrijdverslag - 17 (28 maart 2015)

Waalre VE1 - TIVOLI VE1 4-1

Vandaag stond de laatste return op het programma van een serie van drie nederlagen in de heenwedstrijd. Tegen Geldrop is de wraak zoet geweest, tegen De Valk had deze zoet kunnen en misschien wel moeten zijn. Maar Waalre blijkt al jaren een zeer lastig te nemen horde. Toen het bijna donker was klonk het startsein van de wedstrijd. Nog voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, had een van de doelpuntenmakers van de vorige ontmoeting het veld al verlaten. Ferry besloot na commentaar van in het veld en langs de kant het sportpark te verlaten. De openingsfase waren de Tivolianen nogal zoekende, het spel speelde zich vooral af rond het eigen strafschopgebeid en het wachten was op de 1-0. Deze viel dan ook na precies een kwartier spelen en dit kwam de gemoedstoestand niet echt ten goede. Het gescheld nam toe en het niveau nam af. Toch waren er spaarzame uitbraken van Tivoliaanse zijde, maar zowel Hakan als Mike vonden de doelman op hun pad. De redding van de dag vond echter aan de andere kant plaats, met een prachtige zweefduik kon Bert de bal uit de kruising tikken en zo voorkwam hij dat Waalre verder uitliep. Hoewel het spel op zijn zachtst gezegd zeer matig was, wisten de oranjehemden toch met een minimale achterstand de rust te halen. Dat het de tweede helft anders moest was wel duidelijk, de vraag was alleen hoe dit omgedraaid kon worden. In ieder geval viel op dat het commentaar op elkaar een stuk minder was dan voor rust. Het lukte meer om er een echte wedstrijd van te maken, maar het was Waalre dat de score ondertussen verder opvoerde. De 2-0 kwam op een knullige wijze op naam van Bert. Hij onderschepte een voorzet, maar de bal belandde via zijn benen alsnog achter de doellijn. Ook de 3-0 was voor Waalre eigenlijk een cadeautje. Een verkeerde uittrap van Bert kwam bij de Waalrese spits terecht en hij liet Bert met een schuiver kansloos. Hoewel de Tivolianen zich dus steeds regelmatig voor het doel van de tegenstander meldden, zijn zij nooit echt terug in de wedstrijd gekomen. Na een uur spelen zorgde een snelle counter, waarbij buitenspel omzeild werd (of niet..?), ervoor dat Bert voor de vierde keer vandaag de bal uit het net kon halen: 4-0. In de laatste seconden van de wedstrijd werd alsnog de eer gered. Onder druk van Bas probeerde de rechtsback van Waalre de keeper aan te spelen, maar dit mislukte hopeloos en de bal hobbelde buiten bereik van de doelman over de lijn: 4-1. Het goede spel van de afgelopen weken leek vandaag als sneeuw van de zon verdwenen. Dit leidde duidelijk tot irritatie in en buiten het veld. De conclusie is dat Waalre gewoon nog steeds een maatje te groot is. Gelukkig is volgende week de ideale gelegenheid om deze nederlaag weg te spoelen en RPC wederom op te rollen in de derby. De webryder, Marc van Hout